Penes Curcanul 14, Platinum Towers A51office@saunapro.ro

Zece beneficii ale saunei

Post 1 of 1
Top 10 beneficii sauna

Fie că vorbim de saune, băi de aburi sau ansambluri wellness & SPA, ceea ce câştigi este relaxare pură pentru corp şi suflet.

Pe baza a trei serii de design, Sauna Pro vă oferă posibilitatea de a vă planifica personal sauna dvs. de vis cu ajutorul unui expert. Singurul lucru pe care toate saune Sauna Pro le au în comun este faptul că acestea sunt complet variabile atunci când vine vorba de formă şi dimensiune.

În pivniţă, baie sau în pod, Sauna Pro isi va găsi un spaţiu.
Mai jos ai o mică parte din beneficiile saunei.

Sauna – Eliberarează stresul

Cel mai titrat beneficiu al saunei este cel legat de stres. Studiile medicale arata clar ca stresul ne afecteaza sanantatea si ca este un factor determinant pentru majoritatea bolilor. Sauna va poate elibera de stres. Intrand in acest spatiu cald si linistit va puteti separa de grijile cotidiene. Caldura saunei relaxeaza corpul, imbunatateste circulatia si stimuleaza eliberarea de endorfine.

Sauna – Relaxează şi calmează durerile musculare şi articulare

Eliberarea endorfinelor are ca efect o calmare placuta si o atenuare a durerilor de artrita. Temperatura corpului creste datorita caldurii saunei, cauzand dilatarea vaselor sanguine si cresterea fluxului de sange. Acest lucru accelereaza vindecarea taieturilor si a vanatailor.
Dupa sport utilizati caldura si aburul pentru reducerea tensiunii musculare si eliminarea acidului lactic si a toxinelor.

Sauna – Elimină toxinele

In stilul de viata al zilelor noastre nu multe activitati te pot face sa transpiri in fiecare zi. Transpiratia puternica are multe beneficii asupra sanatatii prin eliminarea toxinelor si a chimicalelor din corp.

Sauna – Curaţă pielea

Se stie ca sauna este din cele mai vechi timpuri un faimos tratament de imfrusetare si sanatate a pielii.
Prin transpiratie pielea este curatata si celulele moarte indepartate. Asta duce la indepartarea bacteriilor din stratul epidermic si la curatarea porilor ceea ce da pielii un aspect moale si frumos.
Sauna nu este un remediu pentru acnee dar de multe ori ajuta prin aceasta curatare profunda a porilor.

Sauna – Induce un somn adânc

Cercetarile arata ca sauna poate induce un somn adanc daca este este folosita seara. Dealtfel acest fapt a fost confirmat si numerosi utilizatori de saune.

Sauna – Recreere şi socializare

Sauna poate fi un refugiu personal privat sau un mediu relaxant de socializare cu prietenii sau familia. Sauna este locul ideal pentru deschidere, conversatie linistita si intimitate.

Sauna – Îmbunatăţeşte performanţa cardiovasculară

Cadura saunei incalzeste pielea si ridica temperatura corpului. Reactia organismului este de a dilata vasele sanguine si de a creste circulatia sangelui si ritmul cardiac.
Cercetarile medicale arata ca ritmul cardiac creste de la 60-70/min pana la 110-120/min (chiar pana la 140-150/min la sedintele intensive de sauna) si coboara sub normal in faza de racorire. Folosind cu regularitate sauna nu doar antrenam muchii inimii si imbunatatim ritmul cardiac ci si influentam pozitiv sistemul de reglare al organismului.

Sauna – Arde caloriile

Procesul de transpiratie in sine consuma multa energie. Corpul consuma energie datorita ritmului cardiac ridicat care necesita mai mult oxygen, astfel mai multe calorii sunt convertite in energie.

Sauna – Combate îmbolnăvirile

Cercetatori germane arata ca folosirea frecventa a saunei reduce considerabil posibilitatea de raceala si gripa. Corpul expus la caldura si abur produce celule albe mult mai rapid ceea ce ajuta corpul sa lupte impotriva bolii si virusilor.
Sauna poate ajuta la decongestionarea cailor nazale, in special cand se utilizeaza si aburul. Pentru un efect mai bun dar si mai placut adaugati esenta de eucalipt.

Sauna şi starea de bine

In sauna un doar te simti bine ci si este buna pentru tine. Fie ca este vorba de schimbarile fiziologice ce sunt determinate de caldura din sauna, or simplul fapt ca petreci timpul in calm si liniste toti utilizatorii sunt de aceiasi parere – te simti excelent! O sauna te face cu adevarat sa “ Te simti bine” , “Sa arati bine” si “Sa dormi bine”.

Menu